Utvecklingsprojekt

 

Miljödrivning - sänk dina koldioxidutsläpp

Under hösten 2019 drog vi igång ett projekt som vi gör tillsammans med några av våra skogsentreprenörer. Miljödrivning heter projektet och målet är att vi ska hjälpa våra entreprenörer att minska deras koldioxidutsläpp. Genom val av rätt bränsle och systematisk uppföljning av bränsleförbrukning samt förbättrad transportplanering kommer koldioxidutsläppen kunna reduceras med 50-75%.

Är ni intresserade av projektet, ta då kontakt
med Stefan Olaison eller Per Eriksson.

 

 


Hydrauloljeprojekt

Östen Thoresson, internrevisor på ECSkog, har det senaste halvåret varit ute hos skogsentreprenörerna och utfört tester på hydrauloljor. Vid över hälften av besöken hade skogsentreprenören redan bytt till miljöanpassad hydraulolja, vilket var en positiv överraskning. 99,3 % av våra skogsentreprenörer använder idag hydraulolja som uppfyller kraven SS 15 54 34 miljöanpassad vilket är stor skillnad från 2015 då det var 95%.

ECSkog har som mål att alla av våra skogentreprenörer kör med miljöanpassade hydraulolja efter 2020.

 

Intervju/reportage med Östen Thoresson i tidningen SKOGEN Skogsteknik nr 4/2019 - Läs mer

Hydrauloljor - utredningsrekommendation vid eksem - Läs mer 

Svenska PEFC:s Entreprenörsstandard PEFC SWE 003:4 2017-2020

4.7.2 I alla maskiner som används för arbete på skogsmark ska hydrauloljor som lägst uppfyller de krav som gäller för miljöanpassad hydraulolja enligt svensk standard SS 15 54 34 användas. Läs mer